2016. január 7., csütörtök

Café Easisas - Stockholm

Café Easias - Stockholm

Elérhetőségek:
http://kafeesaias.se/ 
https://www.facebook.com/kafeesaias 
Drottninggatan 102, 111 60 Stockholm, Svédország

Kezdjük is rögtön a lényeggel, bár sok meglepetés most sem lesz:
- Mahlkönig Ek43
- Mazzer Robur
- La Marzocco Strada

A kávé pedig Di Mateo Muruta, Burundi (mosott, bourbon).
Svéd pörkölő terméke, ami néha Finnországba is átszökik, legalábbis egy-két helyen előfordul a szortiment részeként.



Nagy újdonság ízben sincs, se nem keserű, se nem savanyú, egész jól lavírozik a középtartományban. Az utóíze is kellemes, ráadásul hosszan tart, nem kiált fogmosásért.




Tigriscsíkos a crema, bár ez La Marzocco betegség sokszor. :)

A srác a lefolyást nézte, nem volt belőve a gép, és mérleg sem volt a közelben, csak semmi sámánkodás. Ez Helsinki után furcsa, ott a gép van belőve általában, automatikusan leáll.




Egyébként pörgős volt, néha mosolygós, tartalékolta a még hidegebb napokra. Tipikusan az a fajta, akiből süt az energia, de nem az RTL-féle, reggel 7-kor. Az az ember, aki egyrészt profi, másrészt öröm, ha kiszolgál, annyira jó a személyisége, az összkép.




Megtudtam mi az az Espresso Mad Fläck, nem más, mint az espresso macchiato, ha esetleg valaki azt nézné ki az itallapon.

Elmondta, hogy büszke erre a kávéra, ez lesz a versenykávéja, a svéd bajnokságon. Kérdeztem, hogy mire számít itt a sok acélos tamperforgató között. Azt mondta, hogy nehéz lesz, de úgyis megnyeri. Mit mondhatnék? Veled vagyunk Tihamér.




Volt egy smoothienk is, amiben annyi anyag volt, hogy csodálkoznék, ha azt nem turmixolták volna bele, aki szedte. Mintha az eperből szürcsölte volna ki az ember a beltartalmat.


Ami azért nagy negatívum, hogy nincsen WC, csak személyzeti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése