2015. december 23., szerda

Snickarbacken 7 - Stockholm

Snickarbacken 7 - Stockholm 2. állomás

Elérhetőségek:
http://www.snickarbacken7.se/#om_snickarbacken 
https://www.facebook.com/Snickarbacken-7-271602556242228/?fref=ts
Snickarbacken 7, 111 39 Stockholm


Rengeteget sétáltunk a városban, egy idő után nincs mese, el kell menni WC-re. Viszont ez Stockholmban problémás, mivel nincsen még a plázában sem ingyenes WC. Mi meg a finn kártyánkról le akartuk fogyasztani a maradék pénzt, így nem váltottunk koronát. Eleve úgy voltunk vele, hogy maga a város hasonló lesz Helsinkihez, ahol ilyenekre gondolni sem kell. Erre majd a "blog bloban" kitérek. Röviden, a város gyönyörű, viszont honvágyunk volt vissza Helsinkibe minden más aspektust elnézve.

Szóval beírtam minden lehetséges helyet a telefonba és ez esett akkor éppen legközelebb, de a leírásból nem volt egyértelmű, hogy még mindig ott van-e, egyesült egy másik hellyel, vagy csak szimplán megszűnt. Szerencsére azonban ott volt még mindig.




Stockholmban minden utca felett van még egy, de van olyan, hogy kettő is. Eléggé furcsa, ugyanakkor különleges ez a berendezkedés. Van, hogy egy utca felett sétálsz és elmegy feletted még egy. Az egyik ilyen kereszteződés alatt bújuk meg a Snickerbacken 7, amit, ha nem tudja az ember hol is van, akkor nem könnyű észrevenni. Nem egy kirakatkávézó. De a neon 7-es valamennyire felhívja magára a figyelmet.


Belépve egy picit sötét, ugyanakkor hangulatos folyosó fogad minket, és innen már látjuk a fő vendégteret is.




Balra a kávés szortiment található, pontosítva kávé és néhány filter-eszköz.




Jobbra pedig maga a pult és a géppart, továbbá a konyha.

Masinéria:
Synesso Hydra
Mazzer Robur
A Mahlkönig EK43 meg gondolom a pult alatt volt, olyan nincs, hogy nincsen.

Megkérdeztem, hogy milyen kávéjuk van, a csajszi pedig egyből sorolta az espresso, flat white line-upot. De erre odalépett a barista srác, aki már régóta fülelt és egyből mondta, hogy mi van az őrlőben. Kedvesek voltak mind a ketten. Gondolom nem sokan gondolnak a kávéra magára, szóval nincs ezzel semmi baj. Nagyon segítőkészek.

Három brazil kávé keveréke volt a napi menü, a Stockholm Roasterytől. Teljesen őszintén elmondta, hogy simán nem ajánlja espressonak, ha simán szeretném, akkor inkább filterként ajánlja, egyébként pedig tejes italnak. Nálam plusz egy pont.




Ha már ilyen őszinte tanácsot kaptam, akkor gondoltam hallgatok is rá, úgyhogy egy cortadot kértem, ami úgyis az egyik favoritom.

Ez a hely sem önkiszolgáló, pedig nincsenek sokan, pedig viszonylag nagy a hely. De mire elértem az asztalhoz már jött is utánam a kávém.







Azt kell, hogy mondjam nagyon jól nézett ki, ilyen piciben nagyon nehéz latte artozni, úgyhogy elismerésem.
Ízügyileg nagyon ott volt, jó tanácsot kaptam. Kiegyensúlyozott volt, nem mart, nem volt keserű. Kellemes "selymes" íze volt. Ha valamihez hasonlítani szeretnénk, akkor diót mondanék, de nem úgy, mint a sötétebb pörkölésnél, erre akartam utalni a selymessel, nem volt erős.

A hely egyébként inkább étterem, rajtunk kívül szinte mindenki ebédelt. Úgyhogy itt nem tejszínhabos kapucsínó jár az ebéd mellé szerencsére.

Kifelé menet a srác "hogyízlett" kifejezéssel nézett rám. Úgyhogy egy "überjó" kifejezéssel válaszoltam.
Számomra nagyon nagy értéket képvisel az ilyen hozzáállás.





A szlogenen behaltam körülbelül.

"Thank you for being addicted. - Köszönjük, hogy függő vagy."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése